Győrben és Mosonmagyaróváron
1994 óta megbízható partner!

A sikeres nyelvvizsga titkai 2.

Aktuális téma: A vizsga előtti napok. Ebben a fejezetben többek között választ kaphatsz arra, hogyan tudsz a legjobban ráhangolódni a vizsgára az utolsó napokban, valamint megtudhatod mire kell figyelni a megjelenéseddel kapcsolatban, és milyen ruhát érdemes felvenned.

  1. Pakolj össze időben!

    Nem hiszem el, hogy otthon hagytam!

    Megnézem mennyi idő telt el, és miután megkerestem ezt a kifejezést a szótárban, ha idővel jól állok eszem egy kis csokit, hogy jobban fogjon az agyam. Hol az órám? Hát ez para…Hol a csoki, hogy tudjak gondolkozni? Ez  legalább megvan. Most, hogy haraptam két falatot, eszembe is jutott, hogy a szótárat a hűtő tetején hagytam, amikor kivettem a csokit…Vááááááá!  Na ezt kerüld el! Pakolj össze még előző nap mindent egy táskába, hogy semmi fontos ne maradjon otthon ( szótárak, személyi igazolvány, tollak, vizsgáztató intézmény által előírt egyéb dokumentumok). Tegyél be csokit is, mert vizsga közben segít az agyműködés serkentésében ( persze ne szóbelin kezdjünk el lakomázni...) és fontos, hogy legyen nálunk innivaló is, mert egy írásbeli vizsga általában 3 órán keresztül is eltart. És talán a legfontosabb, karóra!
  2. Hangolódj rá a nyelvre!

    Mi az amit még a vizsga előtti napokon érdemes csinálni?

    Ne csak a vizsgafeladatokat gyakoroljuk, próbáljunk minél több angol nyelvű filmet, zenét, rádiót, hallgatni, akár úgy is, hogy nem koncentrálunk, csak a háttérben szól. Vizsganap előtt sokat segít, ha megnézünk egy olyan filmet az adott nyelven, amelynek már magyarul ismerjük nagyjából a történését és a szövegét. Ezen kívül, amire még érdemes ilyenkor hangsúlyt fektetni, hogy a legfrissebb hírekkel kapcsolatban képben legyünk, és az adott idegen nyelven hozzá tudjunk szólni.
  3. Mit vegyek fel?

    Nem lesz ez túl elegáns? Vegyek fel ékszert vagy ne?

    Áh ez a farmer jó még amibe tegnap buliztam. Még a fuxot gyorsan felcsatalom, lássák kivel van dolguk, aztán go! Na ennyire durván azért kevesen gondolkoznak, mégis sokan nem a megfelelő módon jelennek meg a nyelvvizsgán. Főleg a szóbelin, fontos a jó megjelenés, amihez hozzátartozik az elegáns öltözék ( hölgyeknek sötét színű kosztüm vagy szoknya és blúz ; uraknak sötét színű öltöny, ing, nyakkendő ) valamint a kipihent, friss megjelenés. Lehetőleg ne viseljünk túl sok ékszert, mert ez sokszor nem kelt jó benyomást. Onnantól, hogy belépünk az ajtón mosolyogjunk, legyünk nagyon határozottak, és csak idegennyelven szólaljunk meg. Rágógumi tilos, piercinget is szedjük ki ha a nyelvünkben van. Készítsük ki előző este amit fel fogunk venni, nehogy emiatt késsünk el…